Foto: Bildbyrån

Djurgården förlorade tredje finalmatchen mot Frölunda med 5-2 i Scandinavium. Sett över hela matchen var Frölunda det hetare laget, och på presskonferensen efteråt var det en självkritisk djurgårdstränare som svarade på frågorna. “Jag tror Roger hade gjort ett bättre jobb än mig innan matchen och fått sina spelare att vara passionerade och desperata”, menade Robert Ohlsson. 

I match två av finalserien spelade Djurgården ut hela sitt register inför hemmafansen på Globen. Men i match tre var det ett annat, inte lika hungrigt, djurgårdslag som kom ut på isen. Därför förlorade man också rättvist, menade Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson på den efterföljande presskonferensen.

“Inte ett orättvist resultat. Det är ett lag som är bättre än det andra idag och de vinner fullt rättvist. Jag tror Roger hade gjort ett bättre jobb än mig innan matchen och fått sina spelare att vara passionerade och desperata – fullt ut i tävling. Fullt ut spelade de ishockey” konstaterade Ohlsson. “Jag gillade mycket av det jag såg från det röda laget.”

Ohlsson menade också att det är upp till honom att få sitt lag att spela på ett liknande sätt nästa match, nu på lördag.

“Jag behöver göra ett bättre jobb till lördagens match, för sådär vill jag att vårt lag ska se ut på lördag.”

Behövde knäppen på näsan

För Frölundas del har inledningen av finalserien handlat om att komma ner på jorden igen efter en väl utförd semifinalserie, där förlusten på Globen var en nödvändig väckarklocka.

“Jag tycker inte att vi i de två första matcherna kommer upp i tävling, intensitet och bestämdhet.” “Jag tror att vi kanske behövde knäppen på näsan i Globen”, sa Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg. “Än en gång visar det här laget en förmåga att överraska mig med sin karaktär. Att kunna komma tillbaka två dagar senare och visa det här tycker jag är fantastiskt.”

Den fjärde matchen i finalserien spelas på lördag, 27/4, i Globen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här