Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson har tidigare själv erkänt att han inte var nöjd med sina prestationer under grundserien av SHL. Under slutspelet växlade han dock upp, men trots det lämnas han nu utanför den djurgårdstrupp som enligt sportchef Joakim Eriksson är full. ”Jag meddelade att vi gjort ett färdigt lagbygge för 2019/20 utan Dick”, säger Eriksson. 

Efter en trög grundserien var Dick Axelsson inte bara en av Djurgårdens bästa spelare, utan en av hela slutspelet bästa spelare. Med 14 poäng på 19 matcher var han en stark bidragande orsak till att Djurgården kunde knipa silvermedaljen. Men trots det ska Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson nu vara klar med truppbygget inför säsongen 19/20, och där finns Axelsson inte med.

”Du undrar om det blir djurgården! Nej har fått ett besked om att truppen är full”, säger han i ett sms till HockeyNews.

Samtidigt lämnar Eriksson en liten lucka öppen beroende på hur NHL-situationen ser ut senare i höst.

”Jag och Dick hade ett avslutningssamtal efter säsongen där båda parter uppskattade året som varit. Jag meddelade att vi gjort ett färdigt lagbygge för 2019/20 utan Dick. Men att, beroende på hur det blir med NHL-kontrakt för våra spelare, så finns det ett intresse från vår sida”, berättar Eriksson.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här