Foto: Bildbyrån

Coronaviruset forsätter att spridas i världen, och nu har även NHL drabbats. Gary Bettman förbjuder nu alla NHL-anställda från att resa utomlands.

Många anställda drabbas av reseförbudet, speciellt the Europeiska scouterna, vars huvudsyssla är att resa till Europa för att hitta nya NHL-talanger. Gary Bettman säger att NHL följer rapporteringen kring viruset, och kommer att vidta fler åtgärder om det anses behövas.

”Det enda vi kan göra är att ta det dag-för-dag, och lyssna på vad experterna inom området säger”, sa Bettman till nhl.com.

Bettman har förbjudit sina anställda att åka utomlands i jobbärenden, men personliga resor är tillåtet så länge den anställde sitter i två veckor karantän efter hemkomst.

Vmhockey.se rapporterade tidigare i veckan om att U18-VM har ställts in på grund av Coronaviruset, och NLA har valt att skjuta upp sitt slutspel efter att Schweiziska regeringen förbjudit evenemang som lockar mer än 1000 åskådare. Enligt CNN har Coronaviruset hitills dödat 3,200 personer, och över 92,000 människor har smittats runt om i världen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här