Foto: Bildbyrån

C More har tagit ut sin ”trupp” till SM-slutspelet i ishockey. Det är totalt fem kommentatorer som får äran att lotsa TV-tittarna genom matcherna – men favoriten Patrik Westberg är inte en av dem.

Patrik Westberg har under senaste åren glidit upp som en av hockeyfansens absoluta favoritkommentatorer i SHL. Han vann nyligen pris som Årets Sportkommentator på Tvmatchen.nu och var nominerad till samma pris hos Svenska Fans. Det har tidigare diskuterats kring Westbergs vara eller icke vara i slutspelet, vilket följdes av stora påtryckningar från supportrar som krävde att få höra Westberg även under slutspelet. Westberg tackade då för stödet på sin Twitter.

Mängder med rutin bland C Mores kommentatorer 

Nu är det alltså klart att C More, trots fansens motstånd, väljer bort Westberg inför SHL-slutspelet. Istället blir det Björn Oldéen, Åke Unger, Lasse Granqvist, Lena Sundkvist samt Johan Edlund som får äran att att lotsa TV-tittarna genom slutfasen av Sveriges högsta hockeyliga. Ett beslut som skapar blandade känslor hos Westberg.

– Jag vet nästan inte vad jag ska tycka. De som får kommentera slutspelet är oerhört kompetenta. Men det känns som att många tycker om mitt sätt att kommentera och jag har svårt att värdera vad som är rätt och fel. Jag får sikta på att bli ännu bättre och kanske kommer slutspels-chansen i framtiden, säger Westberg till Sportbladet.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här