Foto: Bildbyrån

Nicklas Bäckströms kontrakt med Washington Capitals går ut nästa säsong, men svensken vill stanna i den amerikanska huvudstaden. I en intervju med nhl.com uttrycker Gävle-sonen sina starka känslor för Capitals och sin kedjekamrat Alexander Ovechkin. ”De är min familj”.

På fredag spelar radarparet Bäckström och Ovechkin sin 900 match tillsammans, och de båda är överens om att de vill spela fler än så. Både Ovechkin och Bäckström har uttryckt intresse om att avsluta sina karriärer i Washington, och i en intervju med nhl.com upprepar Bäckström sin önskan.

”Exakt, det är det jag vill göra. Washington är hemma för mig, och jag älskar att spela här”, sa Bäckström till nhl.com. ”De är min familj, och när du har den känslan vill du inte vara någon annanstans”.

Den 32-årige svensken är inne på det sista året av sitt 10-årskontrakt, och har de senaste veckorna förhandlat med Capitals om ett nytt kontrakt. Han gör så utan att använda sig av sin agent, vilket vittnar om den starka relationen med klubben.

Ovechkin är också inne på slutet av sitt kontrakt vilket borde oroa klubben, men under NHL:s Hall of Fame ceremoni förra veckan sa ägare Ted Leonsis att han förväntar sig att duon ska ”spela i Capitals för evigt, och sen pensionera sig och fortsätta inom klubben”.

”Självklart är det väldigt viktigt att höra sin ägare säga så om dig, och om de vill skriva nytt kontrakt eller inte”, sa Ovechkin, som signade ett 13-årskontrakt med Washington 2008. ”Men vi får se vad som händer”.

Bäckström själv tror att kontraktsförhandlingarna snart är över och att han och Ovechkin tillsammans kan avsluta resan de påbörjat.

”Vi båda har varit här så länge, och vi har varit en del av det här laget och det de påbörjade för några år sedan”, sa Bäckström. ”Det är roligt att vara en del av projektet, och vi vill avsluta i samma lag som vi började. Vi gör det vi älskar, vi spelar hockey tillsammans, vi är bra vänner och viktigast av allt, vi har en Stanley Cup tillsammans. Så vi har varit med om mycket tillsammans”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här