Foto: Bildbyrån

ATG som varit en storsponsor för Hockeyettan under säsongen väljer nu att säga upp sitt sponsor och rättighetsavtal med ligan. Detta efter att ATG inte tyckt att samarbetet har fungerat på ett önskat sätt.

Det var inför den gånga säsongen som Hockeyettan och ATG tecknade ett treårigt sponsor och rättighetsavtal, vilket gjorde ATG till en storsponsor för ligan och det var även på deras hemsida som alla matcher från Hockeyettan skulle visas. Detta nya avtal som tecknades av Hockeyettan gjorde att ligan fick ett centralt avtal likt SHL och Hockeyallsvenskan. Detta nya avtal gjorde att alla klubbar fick en fast ersättning istället för betalt per tittare som de fick under det tidigare avtalet.

När avtalet tecknades så var det enligt Boden och Visby/Roma ett avtal som tecknades av organisationen utan att klubbarna fick vara med och godkänna. Detta har gjort att Boden och även Visby/Roma har valt att sända sina matcher på sina egna hemsidor istället och tvisten mellan Hockeyettan och Boden har gått så långt att de nu ska mötas i skiljenämden.

Från ATG:s sida så menar de att tvisten som blivit mellan ett par klubbar och Hockeyettan har gjort att avtalet som skrevs under inte har skett på ett korrekt sätt.

– Enligt rättighetsavtalet med Hockeyettan ska ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga, skriver ATG i ett pressmeddelande

– Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, säger Katarina Widman kommersiell chef på ATG, i pressmeddelandet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här