Foto: pixabay.com

André Burakovsky föddes i Klagenfurt, Österrike men är uppvuxen i Malmö, Sverige och spelar sedan år 2003 i klubben Washington Capitals. Han var med i den trupp som förra året vann Stanley Cup för första gången någonsin. I år har det dock inte gått lika bra för ytterforwarden och nu går ryktet borta i Nordamerika om att han är på väg att bli trejdad från klubben. Bland annat så diskuterades hans framtid i det kanadensiska Tv-programmet Hockey Night under natten till söndagen.

I programmet säger de bland annat att klubben Vancouver Canucks har hört av sig och ska vara intresserade av att knyta till sig Burakovsky. I Vancouver finns redan svensken Elias Pettersson som kom inför den här säsongen och redan har gjort stor succé i laget. Under slutspelet förra året gjorde Burakovsky ett bra jobb och stod för några viktiga mål under slutspelet, men i år har han inte lyckats komma upp i samma form som under föregående säsong. Det har endast blivit 8 poäng på 29 matcher.

I helgen var första gången som rykten började florera om att Burakovsky skulle vara på väg bort från klubben efter att han har petats några gånger under säsongen. Washington sägs dock inte vilja släppa svensken utan hoppas i stället att han ska hitta tillbaka till gammal god form, och svensken som är inne på samma spår säger att han inte är orolig inför framtiden utan litar på sitt spel och sin förmåga. Han har kontrakt säsongen ut och Washington kommer enligt tidningen Washington Post inte att tvinga iväg den talangfulle svensken, men rykteskarusellen är igång.

Håkan Rink