Foto: Bildbyrån

Allettan serierna ska under onsdagen avgöras, i den södra serien är hälften av lagen inblandade i en slutspurt om första platsen. Riktigt så dramatiskt är det inte i den norra serien. Men tro inte att det inte är dramatik för det, både Borlänge och Väsby har chansen att vinna serien när det återstår en match.   

Borlänge som länge haft serieledningen i Allettan norra förlorade i helgen mot Piteå på bortaplan med 5-4 på övertid. Detta gjorde att Väsby som länge legat och nosat på första platsen nu kunde gå förbi och ta över ledningen i tabellen.

Med en omgång kvar så har Väsby 41 poäng och Borlänge 40 poäng så allt kommer att avgöras i den sista omgången vilket av lagen som kommer vinna serien.

Väsby ska ta sig till Östersund för att möta fjärdeplacerade Östersund på bortaplan samtidigt som Borlänge ska ta sig till Lindesberg för att möta Lindelöven som ligger på en sjätteplats.

Förutsättningarna är att vinner Väsby sin match så vinner laget serien. Men skulle Väsby tappa poäng alltså vinna på övertid samtidigt som Borlänge vinner sin match så kommer det bli målskillnadsaffär mellan lagen då båda kommer sluta på 43 poäng. Samma scenario med målskillnad kommer det bli om Väsby skulle förlora på övertid samtidigt som Borlänge vinner på övertid då slutar båda lagen på 42 poäng.

Förlorar Väsby på övertid eller under ordinarie tid samtidigt som Borlänge vinner sin match så är det Borlänge som kommer vinna serien.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här