Forwarden Anton Holm har haft en strålande säsong i allsvenska serieledaren AIK. Nu är han skadad och blir borta i tre veckor. Det meddelar AIK på sin hemsida. 

Stockholmsfostrade Holm gör sin femte säsong i HockeyAllsvenskan. Hittills i år har han gjort 18 mål och 20 assist på 39 matcher, vilket placerar honom på en niondeplats i poängligan. Dom kommande tre veckorna får AIK dock klara sig utan sin stjärnforward som har dragit på sin en underkroppsskada. Holm har inte varit med i AIK:s laguppställning dom senaste matcherna och efte en MR-röntgen bekräftar nu lagets fysioterapeaut Andreas Simensen att han troligen missar resten av grundserien.

”När han är tillbaka på is beror på hur fort skadan läker. Vi tar det vecka för vecka just nu. Anton kommer dock att köra full styrketräning och rehab men för tillfället vilar vi honom från spel”

Det återstår fyra matcher av den allsvenska grundserien. Efter det möter AIK antingen Oskarshamn, Västerås eller Leksand i den HockeyAllsvenska Finalen. Finalen är en bäst av fem-serie där första matchen spelas 11:e mars.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här