Växjö Lakers ligger i toppen av SHL-tabellen och utökade sin ledning ytterligare genom att i lördags besegra IK Oskarshamn med 5-1. Segern blev Växjös sjätte på de senaste sju matcherna.

Matchen öppnades tidigt av Växjö, som snabbt tog ledningen efter två mål av Noah Östlund och Eric Martinsson. Oskarshamn hade inte mycket att sätta emot och i den andra perioden kom nästa två mål, med Östlund och Marcus Sylvegård som målskyttar. 

Efter fem minuter spelade av den tredje perioden visade Oskarshamn tecken på liv genom Austin Wagner som lyckades reducera till 1-4, men Växjös beslutsamhet tog inte slut. Med lite mindre än tio minuter kvar av matchen säkrade Joachim Blichfelds mål slutresultatet till 5-1.

En av Växjös talanger, Noah Östlund, stod för tre poäng och två mål i matchen. Även Marcus Sylvegård, som är skyttekung i SHL, nådde en milstolpe med sitt 20:e mål för säsongen. Trots resultatet i matchen förblir lagen oförändrade i tabellen, med Oskarshamn på sista platsen och Växjö i serieledning. Med sju poäng ner till tvåan Färjestad, stärker Växjö sin position i SHL.

Nästa utmaning för Oskarshamn blir mot Linköping, medan Växjö ställs mot Luleå hemma. Båda matcherna äger rum tisdagen den 30 januari klockan 19.00.