Foto: Bildbyrån

När Djurgården under fredagen träningsspelade mot Södertälje gjorde 17-åriga Alexander Holtz säsongsdebut i förstakedjan – och vilken succé. Vinst för Djurgården med 5-2, där Holtz stod för två av målen. ”Det är lätt när man får spela med Josefson och Bemström”, kommenterade tvåmålsskytten ödmjukt efter matchen. 

Alexander Holtz spelade under förra säsongen tre matcher med Djurgården i SHL. Han har redan som 17-åring spelat till sig ett juniorkontrakt hos stockholmsklubben och är efter fredagens träningsmatch på Hovet på god väg att spela sig in i truppen. I en nykomponerad förstakedja med Jakob Josefsson och Emil Bemström gjorde Holtz stor succé med sina två mål.

”Det är lätt när man får spela med (Jacob) Josefson och (Emil) Bemström där ute, det är sjukt bra hockeyspelare”, sa huvudpersonen själv efter matchen. ”Det är bara att ha klubban i isen och försöka utnyttja sina lägen. Det att jättekul att få spela med dom och jag tycker att det funkar bra där ute.”

Även Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson var nöjd med sin tvåmålsskytt, men tyckte spelet i övrigt lämnade mer att önska.

”Alex är giftig. Han är som en kobra, han hugger på grejerna där framme. Jag är imponerad, det är en målskytt”, konstaterar Ohlsson.

”Jag tycker att vi var lite runda och försökte spela lite för snyggt här i period nummer ett. Då kunde Södertälje sno åt sig någon puck på en kontring också. Jag förväntade mig väl ingen topprestation idag, men jag förväntade mig att vi skulle bli lite bättre undan för undan under matchen och jag tycker vi blev det också. Som helhet, så ja, det blev en bra sistadel på matchen.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här