Tre Kronor står just nu inför förberedelser till det kommande VM i Tjeckien. Förbundskapten Sam Hallam har presenterat en blandad trupp som ska ta sig an landskamper i Finland och Linköping.

Snart är det dags för VM och Tre Kronors förbundskapten har i dagarna presenterat truppen som ska vara med på förberedelserna inför mästerskapet. Sverige kommer att spela landskamper mot Finland, med två matcher på finsk mark och därefter två hemmamatcher i Linköping. 

I truppen till matcherna hittar vi flera intressanta namn, däribland den unge supertalangen Jonathan Lekkerimäki, som gör sin debut i Tre Kronor efter en imponerande säsong med Örebro och framgångar med Juniorkronorna. Han är en av fyra debutanter tillsammans med Jonathan Myrenberg, Felix Unger-Sörum och Lukas Vejdemo, som alla för första gången kommer representera det svenska A-landslaget.

– Det är en spännande trupp och en intressant kombination av stor erfarenhet från landslaget, ett antal etablerade SHL-spelare som inte gjort så många landskamper tidigare och så debutanter. Det är spelare som kommer att gynna oss på både kort- och lång sikt, säger Sam Hallam till Svenska Ishockeyförbundets

Landskamperna spelas den 18 och 19 april i Finland, respektive den 23 och 24 april i Linköping. Tre Kronor har sedan ledigt några dagar innan Czech Hockey Games spelas mellan den 30 april och 5 maj. VM spelas därefter i Prag och Ostrava mellan den 10 och 26 maj.

Sveriges trupp

Truppen kan komma att uppdateras på vägen och ändringar rapporteras då i denna artikel.

Målvakter

 1. Filip Larsson, Leksands IF
  35. Carl Lindbom, Färjestad BK

Backar

 1. Jonathan Myrenberg, Linköping HC
  5. Oscar Fantenberg, Linköping HC
  13. Samuel Johannesson, Örebro HK
  38. Olle Alsing, Leksands IF
  43. Filip Berglund, Örebro HK
  55. Marcus Hardegård, Luleå HF
  58. Jesper Sellgren, Luleå HF
  72. Tim Heed, HC Ambri-Priotta

Forwards

 1. Jonathan Lekkerimäki, Örebro HK
  11. Joakim Nygård, Färjestad BK
  14. Oskar Lang, Leksands IF
  16. Felix Unger Sörum, Leksands IF
  21. Christoffer Ehn, Linköping HC
  22. Lukas Vejdemo, Leksands IF
  34. Oscar Eklind, Luleå HF
  44. Victor Ejdsell, Färjestad BK
  59. Linus Johansson, Färjestad BK
  67. Leon Bristedt, HC Davos
  69. Milton Oscarson, Örebro HK
  96. Pontus Andreasson, Luleå HF