Foto: Bildbyrån

Svenske NHL-målvakten Robin Lehner mottog under NHL Awards pris för sitt engagemang kring psykisk ohälsa. Men när personliga trofén för Bill Masterton Trophy nådde Lehner hade tillverkaren gjort en riktig tabbe. Lokalkonkurrenten New York Rangers var ingraverat som klubbadress. 

Robin Lehner har inför nästa säsong skrivit på för Chicago Blawkhawks. Den gångna säsongen representerade han dock New York Islanders, och var efter en stark säsong en av finalisterna till Vezina Trophy, priset som årets målvakt. Men det var inte bara på isen Lehner utmärkte sig. Under NHL Awards i juni kammade Lehner istället hem ett annat pris – Bill Masterton Trophy för sitt engagemang kring psykisk ohälsa.

”Jag är inte rädd för att säga att jag lider av psykisk ohälsa. Men det betyder inte att jag är psykiskt svag”, sa målvaktsstjärnan i sitt hyllade tacktal.

Som bevis mottog Lehner under helgen en personlig trofé med sitt namn och klubbadress ingraverat. Det var bara ett problem. Istället för Islanders hade tillverkaren graverat in namnet på lokalkonkurrenten, New York Rangers. ”Ni hade ett jobb”, skriver Lehner på Twitter.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här