Foto: Bildbyrån

Joel Eriksson Ek blev stor matchhjälte för Minnesota Wild i nattens match mot Dallas Stars. Svensken avgjorde med bara 27 sekunder kvar av matchen och hyllades av tränare Bruce Boudreau efter matchen.
– Han har växt och mognat, sa Boudreau till nhl.com.

Minnesota Wild är inne i en stark period med sex vinster på de åtta senaste matcherna, och tre raka vinster inför matchen mot Dallas Stars. Dock såg det länge ut som att Wild skulle gå mot en förlust i nattens match, efter att de legat under med 0-2 på bortaplan mot hemmastarka Stars. Men med endast 27 sekunder kvar av matchen klev Joel Eriksson Ek fram och avgjorde matchen, frampassad av landsmannen Jonas Brodin.

”Jag såg att målvakten stod vid andra stolpen, så jag försökte bara ta mig till andra sidan så snabbt som möjligt”, sa Eriksson Ek om sitt matchavgörande mål som han lirkade in bakvägen.

Eriksson Ek, som även gjorde 2-1-målet för Wild, hyllades av tränare Bruce Boudreau efter matchen.

”Han var växt och mognat”, sa Boudreau efter matchen. ”Förra året fick han lite mer ansvar i andra halvan av året. I år har han fortsatt att, inte bara tilldelats mer ansvar – han har också accepterat och tagit det”.

Minnesota ligger just nu 7 poäng under slutspelsstrecket, och är i behov av att vinna varje match.

”Dessa poäng är otroligt viktiga för oss”, sa Eriksson Ek efter matchen. ”Vi måste lyckas spela såna här matcher oftare, och det här var ett steg i rätt riktning”.

Minnesota är spellediga på lördagen och tar emot Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche natten till måndag.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här