Foto: Bildbyrån

St Louis Blues vann andra matchen av Stanley Cup-finalen, men för Blues-spelaren Oskar Sundqvist fick matchen ett tråkigt slut. Department of Player Safety stänger nu av svensken i en match för tacklingen på Matt Grzelcyk. 

Oskar Sundqvist har under slutspelet varit en av St Louis Blues mest tongivande spelare. Bland annat stod han för assisten till Carl Gunnarssons segermål i gårdagsnattens övertidsvinst i St Louis. Dessförinnan hade dock den svenska centern varit iblandad i en situation som senare skulle få honom avstängd av Department of Player Safety.

Det var i slutet av första perioden som Sundqvist fullföljde en tackling på Matt Grzelcyk. Tacklingen tog oturligt i huvudet på Grzelcyk, som precis före tacklingsmomentet vred runt kroppen. Grzelcyk föll omedelbart till isen och Sunqvist kom till en början undan med en tvåminutersutvisning.

Förhörd av Department of Player Safety
Efter matchen blev sen Sundqvist förhörd av Department of Player Safety som senare valde att stänga av svensken i en match. I motiveringen stod det bland annat:

”Sundqvist ser inget annat än Grzelcyks nummer under sekvensen när han jagar ikapp honom och det är förvisso ett faktum att Grzelcyks justerar sin kroppsställning precis innan han träffar honom, men det fråntar inte Sundqvists ansvaret för tacklingens beskaffenhet och den skada den orsakar”