Foto: Bildbyrån

Det var under fredagen som Örebros tränare Niklas Eriksson bekräftade att man värvat OS-, VM-, och NHL-meriterade Jhonas Enroth. Målvakten har nu landat i Sverige och ser fram emot utmaningen. 

Efter sju säsonger i NHL skrev den nu 30-årige stockholmsmålvakten inför förra säsongen på för Dinamo Minsk i KHL. Hittills i år har det blivit 52 matcher och en räddningsprocent på 91%. Men efter att Örebro under vintern haft problem på målvaktssidan stog Enroth högt upp på önskelistan.

”Enroth är ruggigt snabb, han läser spelet fantastiskt bra, en alert målvakt som vill se pucken hela tiden. Han har konstant hållit en hög nivå var han än spelat, så det är inget snack om att det här är en målvakt på världsnivå”, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i en intervju på Hockeysverige.

Enroth landade i Sverige under helgen och ska nu hjälpa Örebro undvika kvalspel. Han hoppas göra sin debut redan på onsdag mot Linköping.

”Mycket nya intryck men det känns bra att vara på plats och jag ser fram emot utmaningen”, säger Enroth själv om tillvaron i sin nya hemstad Örebro.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här