Foto: Bildbyrån

Ryan Lasch har hittills under slutspelet stått för 18 poäng på 15 matcher. Ett otroligt facit, som gör att han nu pekas ut som favorit till att vinna Stefan Liv Memorial Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare. Men helst av allt vill huvudpersonen själv knyta ihop säcken i kampen om SM-guldet. ”Jag vill bara till Stockholm och säkra guldet, vad som händer efter det kan jag inte fokusera på”.

Sedan 2010 delar spelarfacket i SHL ut pris till slutspelets mest värdefulla spelare. Sedan 2013, efter den tragiska flygolyckan som tog Stefan Livs liv, kallas priset Stefan Liv Memorial Trophy. Bland de som tidigare vunnit priset finns Jacob Silfverberg, Oscar Lindberg, Joakim Lindström och Elias Pettersson. Lasch erkänner att det är ett viktigt pris för svensk hockey.

”Ett väldigt viktigt pris, med tanke på hur speciellt det är och vem det är uppkallat efter. Stefan var, och är, en stor del av svensk hockey.”

Men han erkänner också att fokuset just nu ligger på att säkra SM-guldet.

”Jag kan inte tänka på det just nu. Jag vill bara till Stockholm och säkra guldet, vad som händer efter det kan jag inte fokusera på”, säger den amerikanska högerskytten som tidigare vunnit både SM-guld och CHL.

Den sjätte finalmatchen mellan Djurgården och Frölunda spela ikväll, torsdag 19:00, på Globen i Stockholm. Frölunda leder just nu med 3-2 i matcher, och har chans att ta säkra SM-guldet vid vinst ikväll.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här