Foto: Bildbyrån

För några månader sedan valde New Jersey Devils att sparka huvudtränare John Hynes och nu är det sportchef Ray Shero som avskedas. Sheros ersättare blir målvaktslegenden Martin Brodeur.

I söndags blev det klart att New Jersey Devils sparkar sportchef Ray Shero, efter att laget har underpresterat under en längre tid. Spekulationerna om Sheros avgång startade redan när han valde att släppa den lovande stjärnan Taylor Hall till Arizona Coyotes.

”Det var inget lätt beslut”, sa Devils delägare Josh Harris till nhl.com. ”Vi vill alltid planera långsiktigt, men Shero var inne på sin femte säsong och under den tiden har vi bara tagit oss till slutspel en enda gång, så det var dags för något nytt”.

Tom Fitzgerald, tidigare assisterande sportchef, tar över tills en långsiktig ersättare hittas. Målvaktslegendaren Martin Brodeur, som tidigare spelat i Devils, tar rollen som rådgivare. Fitzgerald har blandade känslor inför den nya rollen, då han var god vän med Ray Shero.

”Jag ser fram emot uppgiften, men samtidigt är jag ledsen över min kompis och mentor”, sa Fitzgerald. ”Det kom som en chock, utan att överdriva. De senaste timmarna har varit en virvelvind för mig, och jag vet att alla inblandade känner samma sak. Ray gav mig den här chansen för 10 år sedan, och jag kommer att vara för evigt tacksam över det”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här