MATCH: Mountfield – Förlunda

 SPELTIPS: Frölunda vinner matchen

 SPELSTOPP: 18:45 4/2

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Hajper

Odds

2.05

Då har vi så kommit fram till finalen i Champions Hockey League. Frölunda gör sin femte final i turneringen när man ställs mot tjeckiska Mountfield som för första gången spelar en final. 

Frölunda och CHL är verkligen något som går hand i hand. Göteborgslaget är den klubben som presterat överlägset bäst genom åren och även i årets upplaga har Förlunda visat att man trivs att spela CHL.

Gruppen vann laget före just finalmotståndaren Mountfield och sedan väntade svenskmöte i form av Färjestad i åttondelsfinalen här var Frölunda uträknat när laget förlorade med 6-3 i första matchen, men en upphämtning med 8-2 i andra matchen tog laget vidare till kvartsfinal. Där besegrades schweiziska Biel med totalt 7-6 över två matcher. I semifinalen blev det återigen svenskt motstånd när Luleå stod som motståndare där förlorade Frölunda första matchen med 3-2 men kunde återigen visa styrka och hämta upp underläget till total vinst med 5-4.

Mountfield som är finalmotståndaren har slagit ut Adler Mannheim, EV Zug innan Djurgården fick se sig besegrade med totalt 6-1 efter två imponerade matcher av Mountfield.

Nu väntar dock tuffast möjliga motståndare för det tjeckiska laget när Frölunda ska komma på besök. Frölunda som har rutin att spela dessa finaler sedan tidigare tror jag kommer bli övermäktiga i den här matchen och pokalen kommer återigen att hamna i Göteborg.

Frölunda är favoriter att vinna den här matchen enligt odds bolagen och det är även där jag kommer placera mitt spel. Frölunda är ett bättre lag än Mountfield och de har även hittat tillbaka till den formen som tidigare under säsongen visade varför de vann SM-guldet förra året. Så mitt spel blir Frölunda seger till oddset 2.05 hos Hajper.

Speltips: Frölunda vinner matchen

Jag väljer att spela på Frölunda vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Frölunda har mer rutin från CHL, har vunnit turneringen tre gånger tidigare

  • Frölunda är ett bättre lag än Mountfield

  • Frölunda har hittat formen igen efter en lite svagare start på året

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här