Foto: Bildbyrån

Den andra upplagan av TV-pucken för flickor är avgjord. Smålands tjejer tog revansch från finalförlusten i fjol och kunde till slut vinna söndagens final mot Stockholm med 4-1.

Under söndagen spelades den första av två finaler i TV-pucken 2020 när Stockholm och Småland ställdes mot varandra på flicksidan. Inför turneringen sågs båda lagen som förhandsfavoriter.

Och det skulle bli en jämn final i Umeå till en början när Stockholm hade övertaget i halva den första perioden och kunde efter drygt tolv minuter av första perioden göra 1-0 genom Olivia Sohrner.

Men repliken från Småland skulle komma bara minuten senare när en av turneringens stora stjärnor, Mira Markström, kunde kvittera till 1-1 i powerplay, fint assisterad av Hilda Svensson.

Precis innan periodpaus fick Småland med sig ännu ett mål i powerplay när Jenna Raunio gjorde 2-1, assisterad av just Mira Markström.

Ledningen gav Småland en fördel inför den andra och sista perioden, och desto mer energi. Småland tog över matchbilden helt och fyra minuter in i andra perioden gjorde laget 3-1 via Hilda Svensson.

Spiken i kistan till 4-1 kom med drygt fem minuter kvar av Jenna Raunio, assisterade av Mira Markström och Hilda Svensson. Och det skulle bli denna supertrio som blev tungan på vågen i årets TV-pucken.

Grattis Småland till guldet och grattis Stockholm till silvret. Bronspengen i turneringen gick till Ångermanland.

Matchstatistik

Småland – Stockholm 4-1 (2-1, 2-0)

11:56 0-1 Olivia Sohrner (Astrid Lindeberg)
12:50 1-1 Mira Markström (Hilda Svensson, Jenna Raunio)
17:29 2-1 Jenna Raunio (Mira Markström)
24:54 3-1 Hilda Svensson
35:24 4-1 Jenna Raunio (Mira Markström, Hilda Svensson)

Placering TV-pucken 2020, flickor:

  1. Småland
  2. Stockholm
  3. Ångermanland
  4. Östergötland
  5. Västerbotten
  6. Södermanland
  7. Dalarna

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här