TV-pucken 2022 är färdigspelad. Efter en häftig hockeyhelg i Umeå står två lag som segrare av den berömda turneringen. På flicksidan tog Stockholm hem segern och på pojksidan skrällde Norrbotten och vann.

Under långhelgen 3-6 november har det spelats hockey i Umeå, där några av de största talangerna födda 2007 har befunnit sig. Flickornas slutspel började redan under torsdagen medan pojkarna tog vid under fredagen. Lördagen bestod av placeringsmatcher och semifinaler innan allt avgjordes under söndagen med bronsmatcher och finaler.

På flicksidan var Stockholm allra starkast. Laget hade en spets i båda delar av isen och en fantastisk bredd i truppen. Efter kvartsfinal, semifinal och final så gick det att konstatera att Stockholm inte släppt in ett enda mål i TV-pucken. Stockholmstjejerna stod inför en tuff final mot Småland, men vann till slut med 2-0. Småland får därmed med sig en hedersfull silvermedalj. Bronset på flicksidan gick till Dalarna, som vann mot Göteborg i bronsmatchen.

På pojksidan blev det skrällen Norrbotten som tog hem guldet. Inför kvartsfinalerna var Norrbotten tippade att förlora mot förhandsfavoriterna Småland. Men en stark struktur i laget, kryddat med spetsspelare, blev avgörande mot Småland. I semifinalen gick sedan Norrbotten och besegrade Stockholm Nord i ännu en skrällseger. Inför finalen hade inte Norrbotten släppt in ett enda mål med Love Härenstam i målet (son till Chris Härenstam). I finalen ställdes Norrbotten och Stockholm Syd mot varandra, där Norrbotten tidigt tog kommandot med två mål. Stockholm Syd jagade en kvittering under slutminuterna men hittade bara en reducering. Norrbotten stod slutligen som mästare i TV-pucken efter en fantastisk insats under slutspelet. Nyckelspelare var nyss nämnda Härenstam och Jakob Ihs Wozniak med flera. Bronsmedaljen i pojkarnas TV-pucken gick till Ångermanland.

Resultat och spelschema från TV-pucken hittar du här.

Slutställning TV-pucken, flickor

 1. Stockholm
 2. Småland
 3. Dalarna
 4. Göteborg
 5. Västerbotten
 6. Södermanland
 7. Värmland
 8. Ångermanland/Medelpad

Slutställning TV-pucken, pojkar

 1. Norrbotten
 2. Stockholm Syd
 3. Ångermanland
 4. Stockholm Nord
 5. Gästrikland
 6. Småland
 7. Göteborg
 8. Västerbotten