Bild: NHLgamer

Mellan den 29 augusti och 3 oktober går årets SM i eHockey av stapeln. Matcherna avgörs i NHL 20 och bakom turneringen står NHLGamer, Svenska E-sportförbundet SESF, Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel.

SM i eHockey (Swedish Champions League, SCL) arrangeras för andra året i rad och målet är att utse Sveriges främsta talanger på den virtuella isen. Turneringen anordnas av NHLGamer, Europas största plattform för tävlingsspel i NHL-serien och marknadsledande organisatör av turneringar och ligor i samma serie.

– Vi vill nå nya potentiella målgrupper med ett hockeyintresse och tillsammans med Svenska Spel höja intresset för e-sporten. Att få fler att engagera och intressera sig för ishockeyn är en viktig del i Svenska Ishockeyförbundets strategi. Under rådande situation känns det också bra att kunna erbjuda fler möjligheten att spela ishockey virtuellt, det är ett bra komplement i väntan på att de stora ishockeyturneringarna drar igång igen, säger Christer Plars, kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.

Såhär avgörs SM i eHockey

  • SM spelas i NHL 20 och man tävlar antingen sex mot sex eller en mot en.
  • Turneringen består av grundserie (29/8 till 18/9), playoffs (14/9 till 24/9) och slutspel (24/9 till 3/10).
  • Finalerna spelas den 2 och 3 oktober och kommer sändas via Twitch.
  • En majoritet av lagen samt lagkapten måste vara svenska medborgare.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@sportnyhet.com
073-9917157

>> Läs mer om mig här