Foton: Bildbyrån

Både Skellefteå och Örebro hade kniven mot strupen i den fjärde semifinalmatchen. Skellefteå hade underläge 2-1 mot Rögle och Örebro hade samma utgångsläge mot Växjö. Förlust för något av lagen och årets säsong skulle vara över. Men både Skellefteå och Örebro vann sina respektive semifinalmatcher och tvingar därmed fram en femte och avgörande semifinal. 

Skellefteå förlorade sina två inledande matcher i semifinalserien mot Rögle på bortaplan, vilket gjorde att laget var piskade att vinna semifinal tre som spelades i Skellefteå Kraft Arena för att hålla liv i matchserien. Detta lyckades Skellefteå med efter en 4-1 seger och en fjärde semifinal spelades. Det blev en otroligt jämn match där Skellefteås Joakim Lindström kunde avgöra till 2-1 efter förlängning och därmed är det kvitterat i semifinalserien. Nu väntar alltså en femte och avgörande match nere i Ängelholm mellan Skellefteå och Rögle.

Matchserien mellan Örebro och Växjö har varit otrolig jämn rakt igenom. Växjö vann den första semifinalen med 3-2 efter förlängning. Matchen efter så vann Örebro med 0-1 på bortaplan. Men sedan var det Växjös tur att vinna med 0-1 på bortaplan och Växjö satte sig därmed i förarsätet efter tre matcher. Inför den fjärde semifinalen var därmed Örebro piskade att vinna för att inte säsongen skulle vara över. Det blev likt de tidigare matcherna i den här semifinalserien en jämn drabbning mellan lagen. Nick Ebert i Örebro blev dock stor matchhjälte när han gjorde två mål och en assist i matchen som Örebro vann med 3-2. Segern innebär att Örebro tvingar fram en femte och avgörande match i semifinalserien. Den femte matchen avgörs i Växjö.

Semifinal 5

Torsdag 29 april, klockan 20:00

Rögle – Skellefteå 
Växjö – Örebro

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här