Foto: Bildbyrån

Det var efter ett möte mellan SHL och de fjorton SHL-klubbarna som det fastställdes att SHL inte ska flyttas utan spelas som planerat med start den 19 september. 

SHL har utgått hela tiden från att starten ska spelas som planerat. Nu har de även bekräftats att så blir fallet efter ett möte under tisdagskvällen med alla SHL-klubbar. I och med att coronapandemin fortfarande kan vara ett problem i höst så är det fortfarande oklart om starten av SHL kommer att kunna genomföras med publik.

– Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med Coronapandemin och mycket kan ändras fram till september men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongsstart till den 19 september, säger Michael Marchal, VD SHL i ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna och samarbetar nära i frågan. Det är stora frågeställningar vi nu ställs inför och alla matcher som skjuts upp, ställs in eller spelas utan publik får stora konsekvenser.