En full omgång i SHL spelades under torsdagen den 23/11. Nedan listar vi alla resultat och målskyttar.

Örebro mötte Modo på hemmaplan och det blev en intensiv match som slutade i straffläggning. Modos Mikkel Aagaard fortsatte imponera med sitt sjätte mål på fyra matcher, vilket blev det avgörande. Slutresultatet 3-4 gav Örebro sin sjätte förlust på sina sju senaste matcher. Laget ligger elva i SHL-tabellen efter att ha startat säsongen i serieledning.

I mötet mellan Leksand och Luleå var det mycket starka känslor och situationer som till slut ledde till att hemmalaget tog hem segern med 3–0, mycket tack vare en taggad Peter Cehlarik som stod för ett mål och två assist.

Frölunda inledde starkt med en 2–0-ledning mot Växjö, men matchen tog senare en vändning. Växjö avgjorde i förlängningen genom Joachim Blichfeld samtidigt som Frölundas tränare Roger Rönnberg uttryckte stark irritation över domsluten och matchens utveckling. 

På Husqvarna Garden bjöd HV71 på fin hockey när de reste sig från ett tidigt självmål och säkrade segern mot Timrå i förlängningen. Trots en svår situation lyckades Oskar Stål Lyrenäs bli matchhjälte och kamma hem två viktiga poäng för HV71. 

I en annan match stod Färjestad för en imponerande upphämtning mot Malmö. Efter att ha legat under med 3–0 lyckades Färjestad vända matchen för att under förlängningen säkra segern. Victor Ejdsell blev matchhjälte genom att göra två mål.

Matchen mellan Rögle och Linköping gav publiken spänning och trots att Rögle såg ut att kunna hålla ut till seger, kom kvitteringen från Linköping med mindre än 20 sekunder kvar. Matchen fick avgöras på straffar och där var hemmalaget bäst. Rögles målvakt Christoffer Rifalk höll tätt och plockade med sig extrapoängen efter straffläggning.

Oskarshamn, som redan innan matchen mot Skellefteå befann sig i en dålig sits, hade ingen lycka med sig under torsdagen heller. Skellefteå tog ledningen redan efter 39 sekunder och fortsatte att dominera resten av matchen. Resultatet blev 7–0 till Skellefteå, och Oskarshamn är fortsatt sist i SHL-tabellen.

Resultat & målskyttar

Rögle BK – Linköping HC, 4-3
Målskyttar RBK: Simon Ryfors, Rodrigo Abols, Albin Sundsvik, Riley Sheen
Målskyttar LHC: Taylor Leier, Fabian Wagner, Markus Ljungh

HV71 – Timrå IK, 4-3
Målskyttar HV71: Bobby Nardella, Radan Lenc 2, Oskar Stål-Lyrenäs
Målskyttar TIK: Simon Forsmark, Emil Pettersson 2

Frölunda HC – Växjö Lakers, 2-3
Målskyttar FHC: Christian Folin, Tom Nilsson,
Målskyttar VLH: Martin Lundberg, Joachim Blichfeld 2

Örebro – MoDo, 3-4
Målskyttar ÖRE: Robert Leino, Hannes Björninen, Emil Larsson
Målskyttar MoDo: Sampo Ranta, Mikkel Aagaard 2, Josh Dickinson, 

Färjestad BK – Malmö Redhawks, 4-3
Målskyttar FBK: Michael Lindqvist, Victor Ejdsell 2, Joakim Nygård
Målskyttar MIF: Lauri Pajuniemi 2, Joakim Ryan

Leksands IF – Luleå HF, 3-0
Målskyttar LIF: Anton Johansson, Matt Caito, Peter Cehlarik

Skellefteå AIK – IK Oskarshamn, 7-0
Målskyttar SKE: Rickard Hugg, Anton Heikkinen, Pär Lindholm, Linus Lindström, Oscar Lindberg, Filip Sandberg 2