Foto: Bildbyrån

Här kommer ett svep från tisdagens fulla omgång i SHL. En historisk kväll där två rekord blev slagna.

Vi börjar med seriesuveränen Luleå som ökade på sin serieledning efter att ha vunnit komfortabelt borta mot Växjö Lakers efter mål av Emil Larsson, Noel Gunler och Jesper Sellgren. Matchen slutade 1-3 till norrbottningarna.
Supertalangen Nils Lundkvist blev historisk i matchen som den poängbästa juniorbacken i SHL någonsin. Läs mer om det här.

Fortsatt uppe i toppen finns Färjestad som åkte ner till Småland för att ta sig an nykomlingen Oskarshamn. Ett Oskarshamn som haft det tufft sedan tränarbytet med Håkan Åhlund ut och Per-Erik Johnsson in. Hemmalaget gav Färjestad en rejäl kamp och kunde med drygt sju minuter kvar ta matchen till förlängning där Färjestad fick med sig de två poängen hem efter att Daniel Viksten gjort sitt andra för dagen. Trots övertidsförlusten fick Oskarshamn med sig en viktig poäng från matchen.

IK Oskarshamns bottenkonkurrent Leksand kunde ta en betryggande seger borta mot formsvaga Frölunda i Scandinavium. Efter strul med Leksands flyg så blev tiden för matchstart ändrad till 19:30. Det skulle dock inte stoppa Uffe Samuelsson och hans mannar som kunde vinna matchen med 2-5. Segern innebar Leksands andra raka vinst under Samuelssons ledning. För Frölunda blev förlusten klubbens tredje raka och man placerar sig nu på en sjätteplats i tabellen, på samma poäng som sjuan HV71.

HV71 i sin tur förlorade borta mot Skellefteå som tog sin åttonde raka seger. Landslagsbacken Jonathan Pudas blev tvåmålsskytt för Skellefteå i 2-1 segern.

I Malmö blev det en jämn och hård drabbning mellan hemmalaget Redhawks och Linköping. Matchen innehöll tuffa tag och en del utvisningar, bland annat ett matchstraff på Linköpings Sam Lofquist efter att han knuffat en domare, mer om det här.
Det blev, trots matchstraffet, Linköping som gick segrande ur striden efter att unge Olle Lycksell avgjort med sitt 3-4 mål för östgötarna efter förlängning.

Rögle tog en komfortabel hemmaseger mot uppstickaren Örebro. Efter en hållen nolla och tre powerplaymål befäster de grönvita sin tredjeplats i SHL-tabellen.

I Stockholm blev det en rekordnatt. Ett formstarkt Djurgården tog emot Brynäs på hemmaplan. En match som det på förhand pratades mycket om. Hemmalaget spelade i retroställ inspirerat från 60-talets Djurgården och hade chansen att bli det bästa hemmalaget någonsin i Djurgårdens historia. Efter att Niclas Bergfors avgjort matchen med drygt fem minuter kvar att spela kunde årets upplaga av Djurgården se sig själva spräcka det 32 år gamla rekordet.

Resultaten från omgång 45 i SHL i sin helhet:
Djurgården – Brynäs 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
Frölunda – Leksand 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)
Skellefteå – HV71 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
Rögle – Örebro 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Växjö – Luleå 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Malmö – Linköping 3-4 E.förl (1-2, 2-1, 0-0, 0-1)
Oskarshamn – Färjestad 3-4 E.förl (1-2, 1-1, 1-0, 0-1)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här