Linköpingsbacken Sam Lofquist fick direkt matchstraff i matchen mot Malmö Redhawks. Detta efter att ha knuffat en domare efter en tilltrasslad situation.

Med bara några minuter kvar av den andra perioden i den jämna och tuffa drabbningen mellan Malmö Redhawks och Linköping HC blev det gruff framför Malmös mål. För att lugna ner situationen gick domarna in för att bryta situationen där Malmös Emil Sylvegård och Linköpings Sam Lofquist var inblandade i högsta grad.

En hetlevrad Lofquist hade dock ingen lust att lämna situationen trots att en av linjedomarna ledde bort honom. Resultatet blev att transatlanten knuffade linjedomaren. För det fick han ett match penalty som innebär att han fick lämna matchen på en gång och även vara avstängd i minst en match. Hur disciplinnämnden väljer att döma situationen återstår att se.
Sam Lofquist hade även tidigare under perioden åkt på en utvisning för att ha gnällt på domarna.
Matchen slutade 3-4 till Linköping efter att Olle Lycksell avgjort i förlängning.