Foto: Bildbyrån

 Seattle kommer att bli värdstad för nästa nytillkomna NHL-lag. Den nya NHL-organisationen kommer att kliva in i ligan säsongen 2021-22, men klubben har ännu namnlös.
-Vi har lärt oss vad vi är, och vad vi inte är, och det kommer att influera vårat val av lagnamn, sa klubbens CEO Tod Lieweke.

Ddet har ryktas om lagnamn enda sedan Augusti 2018, när det stod klart att Seattle skulle bli den 32a NHL-staden i Nordamerika. Ryktena har dock intensifierats de senaste dagarna, och det fick tillslut klubben att gå ut i sociala medier och förtydliga situationen.

”Vi är otroligt exalterade över det växande intresset kring laget, och vi är angelägna att berätta varenda detalj för våra supportrar”, sa klubben i ett uttalande i lokaltidningen Seattle Times. ”Vi kommer dock inte att kommentera några rykten, och ber ur att hålla koll på våra sociala media-kanaler för nya uppdateringar kring ämnet.

Det senaste ryktet om lagnamn var att klubben skulle döpas till ”Kraken”, ett påhittat sjöodjur. Detta dementerade dock klubben via Twitter.

”Vi är medvetna om de skumma rykten som omgärdar vårt lagnamn, men var inte oroliga, vi gör vårt bästa för att söka på havets djupaste botten, de högsta bergen och de djupaste skogar för att hitta det rätta lagnamnet för vår grymma, gröna stad”.

I januari förra året tillfrågades Seattle Times läsare vad de tyckte laget skulle heta. Då var ”Sockeyes” det mest populära lagnamnet, och tvåa kom ”Totems” efter totalt 140,000 röster.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här