Beijer Hockey Games 2024 spelades mellan 8-11 februari på svensk mark. Efter söndagens finalmöte mellan Finland och Tre Kronor, stod Finland som segrare av turneringen. 

Tre Kronor inledde turneringen starkt med två segrar i sina första matcher. Först besegrades Tjeckien med 4-1 inför hemmapubliken i Löfbergs Arena. Därefter vann Sverige över Schweiz med 5-2, en match där man visade upp en överlägsen spelform och dominerade rakt igenom.

Finland vann också sina inledande matcher mot Schweiz och Tjeckien med 4-2 i respektive. Deras konsekventa spel och starka försvar bidrog till framgång och satte upp dem för en avgörande match mot Sverige. Matchen mellan Schweiz och Tjeckien slutade med en 3-5 seger för Tjeckien och gjorde så att laget klarade sig från sista platsen i turneringen.

Finalmatchen mellan Tre Kronor och Finland spelades på söndagen i Karlstad och slutade med en 2-1 seger för Finland. Trots många skott på mål från Sverige, 36-13 över hela matchen, var det Finlands målvakt Emil Larmi som blev matchhjälte med sina avgörande räddningar. Finland ledde med 2-0 inför den tredje perioden och Sveriges försök att komma tillbaka i matchen genom att minska Finlands ledning till 2-1 var inte tillräckligt.

Trots förlusten mot Finland leder Sverige totaltabellen i Euro Hockey Tour 2023/24 med 21 poäng, följt av Finland, Tjeckien och Schweiz. Den sista turneringen för säsongen, Czech Hockey Games, väntar i maj. Där hoppas Sverige kunna bibehålla sin ledning och avsluta Euro Hockey Tour på topp.

Slutställning Beijer Hockey Games 2024

  1. Finland, 9p
  2. Sverige, 6p
  3. Tjeckien, 3p
  4. Schweiz, 0p