Foto: Bildbyrån

Igår drog finalserien mellan Linköping och Luleå i SDHL igång. Matchserien spelas i år i bäst av fem matcher, och det var Linköping som igår tog kommandot genom att vinna med 0-3 i Luleå. ”Vi följer vår plan till fullo”, säger huvudcoachen Madeleine Östling. 

Luleå vann SDHL överlägset medan Linköping slutade på en tredjeplats. Båda lagen har varit dominanta under slutspelet och nu möts man för andra året i rad i SM-final. Igår spelades första matchen, och det var Linköping som tog ett tidigt grepp om finalserien genom att vinna rond ett med 0-3 på bortaplan.

”Jag är nöjd över vår prestation och självklart även utgången på matchen”, sammanfattar huvudcoach Madeleine Östling. ”Vi följer vår plan till fullo och jobbar stenhårt i alla positioner över hela banan. Jag är också nöjd med vårt spel i boxplay samt powerplay”.

Match två på hemmaplan

Nu hemmaplansfördel i Linköping. Match två och tre spelas lördag och söndag 14.15 i Stångebro Ishall. För Linköping är matchplanen den samma.

”Jag förväntar mig, som vanligt mot Luleå,  en tight match där känslor och vilja kommer lysa igenom. Vi ska fortsätta spela och tro på vårt egna spel, då kommer vi fortsatt vara framgångsrika”, avslutar Östling.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här