Foto: Bildbyrån

Det har stått klart länge att Robert Ohlsson skulle lämna sitt uppdrag som huvudtränare i Djurgården efter säsongen. Nu står det klart att han blir ny huvudtränare i Skellefteå AIK. Med sig i båset får han även Pierre Johnsson som varit juniortränare i Frölunda senaste sex säsongerna. 

– Det känns jättekul! Det var en stor ära för mig att få frågan av Erik och Niclas. Lite överraskande men också väldigt roligt för mig. Ödmjukt har man också sett Skellefteå AIK och hur de blivit bättre undan för undan till att bli ett av bästa lagen de senaste 10 åren, säger Robert Ohlsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Robert Ohlsson har varit huvudtränare för Djurgården i fem säsonger, han var bland annat med och tog laget till SM-final 2019. Men sedan ett par månader tillbaka har det ståt klart att hans äventyr i Djurgården skulle ta slut. Nu har han presenterats som ny huvudtränare i Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK presenterade samtidigt även klubbens nya assisterande tränare som blir Pierre Johnsson. Han har de senaste sex säsongerna haft huvudansvaret för Frölundas J18 och J20-lag. Men nu blir han alltså assisterande tränare i Skellefteå AIK.

Både Robert Ohlsson och Pierre Johnsson har skrivit kontrakt med Skellefteå AIK som sträcker sig över säsongen 2022/2023. Pierre Johnsson har även en option på förlängning av kontraktet ytterligare en säsong.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här