Foto: Bildbyrån

Det är fördel Luleå och Mountfield inför returerna i CHL. Luleå vann den helsvenska första semifinalen mot Frölunda med 3-2 samtidigt som Tjeckiska Mountfield besegrade Djurgården med 3-1. Ikväll väntar returen och nu ska det avgöras vilka två lag som tar sig till finalen. 

Luleå – Frölunda

Det har inte varit någon optimal uppladdning inför kvällens match för fjolårssegrarna Frölunda. Sjukstuga har drabbat laget, detta gjorde bland annat att klubben har fått lyfta upp spelare underifrån och i veckan gjorde Ludwig Persson debut i A-laget mot Örebro och blev med sina 16 år den yngste spelaren någonsin att spela i Frölundas A-lag. Även Elmer Söderblom och JVM-spelaren Karl Henriksson som precis kommit tillbaka till klubben från utlåningen till Södertälje fanns med i A-laget på träningen inför matchen. Det återstår att se om någon av dessa spelare får speltid i semifinalen mot Luleå.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Luleå som vann första matchen i Scandinavium med 3-2 går in med fördel inför returen. Hemmastarka Luleå som toppar SHL har bara tre förluster på lagets 20 senaste hemmamatcher, så det kommer bli en svår nöt för bortalaget att knäcka. Luleå går vidare till final vid vinst eller oavgjort resultat, skulle Luleå förlora med 1 målskillnad för kommer matchen att gå till övertid. Vinner Frölunda matchen med 2 mål eller mer så är det Frölunda som tar sig till final.

Senast Luleå var i en CHL-final var premiäråret för turneringen säsongen 2014/2015 då mötte man just Frölunda i finalen en match som Luleå vann med 4-2. Frölunda å andra sidan är verkligen ett CHL-lag och har varit i final alla säsonger förutom 2017/2018 och har tre CHL-guld genom tiderna.

Mountfield – Djurgården 

I den andra CHL-semifinalen så har Djurgården kniven mot strupen efter en svag första match. Djurgården har dragit mycket mycket skador men skadeläget börjar ljusa något för stockholmarna. Men för att ta sig vidare från semifinalen krävs det inte bara att laget vinner. I och med förlusten med 3-1 så behöver Djurgården vinna med minst 3 mål i matchen för att ta sig vidare direkt från ordinarie tid. Skulle Djurgården vinna med 2 målskillnad så väntar övertid, vinst med 1 mål eller om det blir oavgjort eller förlust så är årets CHL-turnering över för Djurgården.

Hemmalaget som går knackigt i den tjeckiska ligan och “endast” ligger på en 9:e plats i tabellen har fått igång spelet på sistone och efter julen så har laget fyra vinster och en förlust på kontot. Men spelar Djurgården det spelet laget är kapabla till så ska inte finalplatsen vara en omöjlighet.

– Vi får börja med att göra första målet i matchen, så ställer vi en bra fråga till dem. Det första målet blir väldigt avgörande tror jag, och det behöver inte komma efter en minut, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här