Rögle BK är mästare i Champions Hockey League säsongen 2021/22. Detta står klart efter finalseger på hemmaplan mot finska Tappara där Daniel Zaar blev tvåmålsskytt.

CHL-finalen spelades under tisdagen i Catena Arena i Ängelholm. De fullsatta läktarna hejade i mångt och mycket på hemmalaget Rögle som jagade sin första titel någonsin. SM-finalförlusten mot Växjö Lakers sved i fjol men nu fick Rögle en ny chans på en titel, något man inte skulle missa.

Hemmalaget fick en drömstart när Daniel Zaar sköt in 1-0 efter bara tre spelade minuter och arenan kokade. Motståndaren Tappara kämpade för en kvittering och var nära några gånger om, men Rögles målvakt Christoffer Rifalk höll tätt.

I mitten av den andra perioden så kom utökningen för Rögle. Än en gång så var det Daniel Zaar som var sist på pucken och kunde sätta dit 2-0 för hemmalaget.

I början av den tredje perioden så skulle matchen konstateras bli en rysare. Tapparas Waltteri Melerä satte dit 2-1 och skapade rejäl spänning i matchen. Reduceringen gav laget från Finland ett skjut in i tillställningen och fart för att forcera mot Rögle. Men hemmalaget, med publiken i ryggen och en storspelande Rifalk, kunde komma ifrån med en seger. Något som innebar att Rögle BK tagit sin första titel någonsin.

En lång CHL-säsong är till ända där Rögle alltså är det lag som orkade längst. Nu väntar ett SHL-slutspel för Rögle under våren där man har möjlighet att bärga säsongens andra titel.

Vinnare i CHL genom åren

Svenska klubblag har vunnit Champions Hockey League vid alla tillfällen förutom ett. Frölunda är det bästa laget med sina fyra CHL-guld.

2014/15: Luleå HF
2015/16: Frölunda HC
2016/17: Frölunda HC
2017/18: JYP
2018/19: Frölunda HC
2019/20: Frölunda HC
2020/21: Ingen vinnare
2021/22: Rögle BK