Foto: Bildbyrån

Den gamla Färjestad-, HV71-, Karlskrona- och Luleå-ikonen Per Ledin är tillbaka i SHL. Efter en sejour i HockeyEttan och Boden HF skrev den numera 40-åriga Ledin på för Malmö Redhawks precis innan deadline. Han ser nu fram emot att bli en av ”dom grisiga pågarna”.

Per Ledin lämnade Luleå förra året, efter en säsong som han till störst del spenderade i dåvarande SHL-konkurrenten Karlskrona HK. Den här säsongen har den trefaldige SM-guldvinnaren tillhört Brooklyn Tigers City i division 2 och Bodens HF i division 1. Nu är han alltså återigen tillbaka i SHL, denna gång med Malmö Redhwaks. Under fredagen gjorde Ledin sin första träning, och han säger själv att han passar väl in i laget.

”Det är fantastiskt. Man har ju alltid mött Malmö och man har på nått sätt känt att ’dom här grisiga pågarna har alltid varit jobbiga att möta’. Dom har alltid varit kaxiga Malmö, och det är nått man gillar att stå för. Just den attityden – det är därför man är här”, säger Ledin själv i en intervju med Redhawks TV.

Malmö Redhawks har tilldelat Per Ledin sitt sedvanliga tröjnummer 97. Han förväntas göra debut hemma mot Skellefteå AIK på lördag.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här