Foto: Bildbyrån

Efter en grundserie som avgjordes i de sista fem sekunderna hamnade Almtuna till slut i kvalserien. Där var det Kristianstad som drog det längsta strået och Almtuna skickades ner i HockeyEttan. Men på grund av ekonomiska problem drar sig nu Pantern ur serien till nästa säsong – och Almtuna har accepterat en vakansförfrågan.

Almtuna behövde ta poäng borta mot AIK i den sista omgången av grundserien för att undvika kval. I sista perioden var matchen fortfarande oavgjord, men med bara sekunder kvar drog Almtuna på sig en utvisning och AIK kunde avgöra.

I kvalserien avgjordes allting åter igen i sista omgången. Då var det Vita Hästen och Kristianstad som drog det längsta strået och Almtuna skickades ner i HockeyEttan. Men på grund av ekonomiska problem hos seriekollegan Pantern har nu Almtuna fått tillbaka sin plats.

”Den senaste tidens kamp med att komma ikapp med ekonomin har inte lyckats, dvs att nå ett resultat som krävs för licensen och samtidigt få en hållbar budget för kommande säsong”, skriver Pantern på sin hemsida.

En vakansförfrågan skickades snabbt efter beskedet ut till Uppsala-laget, som tackade ja.

”Styrelsen har sedan tidigare deklarerat att man var villiga att tacka ja om en plats i HockeyAllsvenskan skulle erbjudas till Almtuna. Nu har erbjudandet kommit i och med Panterns situation och Almtuna har meddelat att man tackar ja till en plats i HockeyAllsvenskan”, meddelar Almtuna på sin hemsida.

Samtidigt meddelar Almtuna att stjärncentern Tony Mårtensson stannar i klubben.