Foto: Bildbyrån

Oskarshamn värvade David Goodwin och Jake Newton som tilltänkta stjärnor. Men efter bara fyra träningsmatcher tvingar nu SHL-nykomlingen bort amerikanerna. Enligt sportchefen Daniel Stolt beror det på att de inte passar in i spelsystemet. 

27-åriga David Goodwin kom från finska SaiPa där han förra säsongen stod för 28 poäng på 58 matcher. Jake Newton kom även han från finska Liiga, där han representerade JYP. Både var tilltänkta som spetsspelare hos SHL-nykomligen Oskarshamn men har inte lyckats leva upp till kraven.

”Det är inget lustigt egentligen. Det är två bra killar, två bra spelare, men vi tycker inte att de är tillräckligt bra i vårt spelsystem, så enkelt är det. Vi har gjort en miss i rekryteringen helt enkelt”, säger Daniel Stolt till tidningen Barometern.

Drömvärvning på g
Samtidigt öppnar Goodwins och Newtons avsked för en drömvärvning för smålandsklubben. Enligt Hockeynews.se är en annan amerikan, nämligen Greg Squires aktuell för klubben. Squires representerade Oskarshamn säsongen 2014/2015 och medger att hans agent varit i kontakt med klubben. Enligt Squires själv fanns det intresse från KHL och tyska DEL, men att han av familjeskäl velat vänta på vad Oskarshamn hade att erbjuda.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här