Foto: Wikimedia

C More är en kanaljätte när det kommer till svensk sport och har idag rättigheterna till såväl sändningarna från SHL som Hockeyallsvenskan. Utöver att sända enskilda matcher har bolaget även lagt arbete på mer djupdykande program och nu kommer ett nytt sådant på tablån. Programmet kommer att ha ett fullt hockeyfokus och där rikta in sig extra på statistik och analyser av olika situationer som kan uppkomma på isen. Man kommer här att belysa händelser i såväl SHL som NHL, vilket kan ge programmet en intressant mix av ligorna.

Borta i Nordamerika är analysering av denna typ någonting som man hållit på med sedan länge, men för den svenska publiken blir detta någonting utöver det vanliga. Det blir Djurgårdens tidigare sportchef Thomas Johansson som kommer att leda programmet tillsammans med programledaren Björn Oldéer och hockeyanalytikern Petter Carnbro. Sedan tidigare har kanalen en motsvarighet till programmet i fotbollsvärlden, som blivit uppskattat av många inbitna fans.

Onsdagen den 10e oktober klockan 22:00-22:30 visas det allra första avsnittet, som utöver på C More går att se i Sportkanalen.