Foto: Bildbyrå

Att döma från de fina lovorden från Washington Capitals General Manager Brian MacLellan har klubben varit mycket nöjda med Carl Hagelin sen han kom från Los Angeles Kings. Trots det var det osäkert om det skulle bli någon fortsättning i klubben för den nu 30-åriga Hagelin. Men nu står det i alla fall klart att svensken blir kvar i minst fyra år till – ett kontrakt värt drygt hundra miljoner kronor. 

”Carl är en mångsidig spelare som kan spela i vilken kedja som helst och är en fantastisk utvisningsdödare. Han är en bevisad vinnare och bidrar med starkt ledarskap för vårt lag”, sa Washington Capitals General Manager Brian MacLellan när det nya kontraktet med Carl Hagelin var påskrivet.

Hagelin startade säsongen i Pittsburgh Penguins men vart snart tredjad till Los Angeles Kings och sen vidare till Washington Capitals. I huvudstaden vart han snart en favorit hos både fansen och ledarstaben, men på grund av lönetaket var Hagelins vara eller icke vara i Capitals länge oklar.

Nu är det alltså klart att Hagelin stannar i Washington. Den snabbskrinnande svenskens nya avtal sträcker sig över fyra år och är värt elva miljoner dollar, drygt hundra miljoner kronor.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här