Foto: Bildbyrån

New York Rangers lottades fram till det första valet i draften 2020. Bland de åtta lagen som lottades vann Rangers och får därmed chansen att välja Alexis Lafreniere som nummer ett.

Inatt avgjordes draftlotteriet borta i Nordamerika. Tidigare i sommar hade redan den första lottningen dragits, där inget lag tilldelades det första draftvalet i den kommande draften.

Istället skulle något av de utslagna lagen från kvalrundan till slutspelet få det första draftvalet. De åtta lagen var: Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, Winnipeg Jets, Minnesota Wild, Nashville Predators, Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs och New York Rangers.

Det fanns alltså en god chans att förstavalet skulle gå till ett redan konkurrenskraftigt lag, vilket sällan varit fallet. Och det skulle bli de sistnämnda, New York Rangers, som fick plåster på såren efter uttåget i NHL-slutspelet.

Rangers vann draftlotteriet och får nu välja först av alla i draften 2020. Och alla är redan övertygade om vem de ska välja. Det handlar nämligen om Alexis Lafreniere.

Kanadensaren har jämförts med Sidney Crosby och Connor McDavid ända sedan han tillträdde i den kanadensiska juniorligan som 15-åring. Sedan dess har han spåtts en lysande framtid och ingen har knappt ifrågasatt tanken på att han ska gå etta i draften.

Den gångna säsongen stod Lafreniere för 112 poäng på 52 matcher i den kanadensiska juniorligan QMJHL, säsongen innan 105 poäng på 61 matcher. Han var även med och bar hem guldet till Kanada i JVM i år.

I New York Rangers får nu Lafreniere några lekkamrater i Mika Zibanejad, Artemi Panarin och Kaapo Kakko bland andra, vilket bör göra Rangers till ett lag att räkna med i framtiden.

NHL-draften sker 9-10 oktober.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här