Foto: Bildbyrån

Det verkar inte finnas något ljus i tunneln för AIK den här säsongen. Förlusterna radar upp sig och trenden tycks aldrig brytas, endast två segrar har det blivit sedan den 16:e oktober vilket är två segrar på 27(!) matcher. Nu senast blev det återigen en förlust mot Modo med 5-2. 

Klang och jubel med vinster som radade upp sig och laget stormade fram i hockeyallsvenskan, målet var SHL och inget såg ut att kunna stoppa dem. Detta var AIK för ett år sedan, i år är tongångarna den raka motsatsen. Ingenting tycks stämma för klubben, ändringar i tränarteamet, nya spelare in i truppen men ingenting verkar hjälpa och raset blir bara större och större. Istället för att ha blickarna mot SHL så är diskussionerna i år mer om Hockeyettan och hur AIK ska klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Efter ytterligare en förlust under onsdagen som var klubbens nionde raka så är gapet upp till de andra klubbarna otroligt långt. 14 poäng skiljer de till närmaste lag och för att ta sig över kvalstrecket behöver AIK ta ikapp 16 poäng.

Det ska till ett smärre mirakel om AIK ska lyckas vända detta och inte behöva spela negativt-kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Dessvärre för AIK och dess supportrar så är det inte mycket som talar för att detta mirakel och det kommer nog bli en jobbig vår för AIK hockey.

Gladare tongångar är det hos Modo som i och med segern mot AIK med 5-2 tog sin fjärde raka seger och sin nionde seger på de tio senaste matcherna. Modo som ligger på en andra plats i tabellen verkar även vara det enda laget i serien som orkar hålla jämna steg med Björklöven som likt AIK förra säsongen bara ångar på och plockar trepoängare på trepoängare.

Det återstår 15 matcher av Hockeyallsvenskan och mycket ska till för att AIK inte ska undvika kval nedåt och fortsätter Modo som de spelar nu så talar mycket för att det kommer bli play-off spel om SHL-platsen längre fram i vår. Två lag som spelar i samma serie men som går två skilda världar till mötes under våren.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här