Foto: Bildbyrån

Spencer Abbott gjorde i fjol 36 poäng på 42 matcher för Mora IK. Men när laget nu degraderats till Hockeyallsvenskan är poängkungen ett minne blott- som istället går till värsta rivalen. Abbot blir kvar i SHL och kommer nästa säsong spela för Leksand. 

Efter två säsonger i schweiziska Kloten flyttade Spencer Abbott inför förra säsongen till Mora för spel i SHL. Där gjorde kanadensaren stor succé med sina 36 poäng. Men trots det åkte Mora ur SHL – och nu väljer Abbott att lämna. Ny klubb blir lokalkonkurrenten Leksand, som tidigare i vår tog steget upp i SHL.

”Att Spencer väljer att komma till oss i Leksand känns jättebra. Vi får in en offensiv spjutspets till vårt lagbygge. Spencer kommer med sin kreativitet driva vårt spel med puck och har dessutom verktygen för att styra ett powerplay”, säger Leksands sportchef Tomas Johansson.

Och efter att redan ha spenderat en säsong i Dalarna är Abbott medveten om vad som väntar honom i den nya klubben. Något han ser fram emot.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Leksands IF. Jag har hört mycket bra om Leksand, inte minst om stödet som laget har från supportrarna. Leksand är ju en liten ort men med väldigt stor passion för hockeyn och jag ser fram emot att få spela inför alla fans. Jag förväntar mig att vi kommer att göra bra ifrån oss som lag i vinter, och ledningen har gjort ett mycket bra jobb i sina rekryteringar inför säsongen”, säger Abbott till Hockeyallsvenskan.se.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här