Foto: Bildbyrån

Björklöven har varit dominanta under den här säsongen i Hockeyallsvenskan. Inför matchen mot Mora hade laget inte förlorat en match sedan 11:e december, men mot Mora fick segertåget ett tillfälligt stopp då Mora vann matchen med 5-3. 

Det ser inte ut som att det är mycket som ska stoppa Björklöven från att nå kvalet till SHL den här säsongen. Laget har gått fram som en ångvält och vinsterna har radat upp sig. 92 inspelade poäng har det blivit än så länge, 5 poäng mer än tvåan Modo men hela 16 poäng mer än trean Timrå.

Men även lag som Björklöven går på förluster ibland och igår kväll var en sådan match. Motståndarna Mora gjorde en strålande insats när laget besegrade Björklöven.

Mora chockstartade matchen och hade efter första perioden en 3-0 ledning, detta blev en ledning som inte ens Björklöven klarade av att hämta ikapp. Bortalaget reducerade förvisso till 3-1 i andra perioden. Men när Mora utökade ledningen till 4-1 i början kändes matchen avgjord. Björklöven kom dock tillbaka och gjorde både 4-2 och 4-3 i mitten av tredje perioden. Man pressade även på för ett kvitteringsmål men istället kunde Niki Petti sätta spiken i kistan när han satte dit avgörandet 5-3 i tom bur när det återstod 46 sekunder av matchen.

Mora tog i och med segern tre viktiga poäng i sin jakt på topp 8 placeringarna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här