Foto: Bildbyrån

Det var upplagt för hockeyfest i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Modo skulle ta emot rivalerna Björklöven i ett toppmöte i hockeyallsvenskan. Ettan mot tvåan skulle mötas och det blev tillslut Modo som kunde ta hem segern efter ett sent avgörande och vinner matchen med 4-2. 

Inför matchen så låg Björklöven etta med ett försprång på sju poäng ner till Modo på en andra plats. Men glappet ner mellan Modo och övriga lag i serien är än större. Björklöven och Modo har varit seriens giganter och det är nu ett tvåmanna race upp i toppen. När det nu skulle ställas mot varandra så fanns alla ingredienser för en högintressant ishockeymatch.

Björklöven hade inför matchen nio segrar på lagets tio senaste matcher och Modo var inte mycket sämre med åtta segrar på lagets tio senaste matcher. Så det var två otroligt formstarka lag som kom ut på isen i ett välfyllt Fjällräven Center.

Det märktes att det var två lag som hade respekt för varandra när matchen drog igång. Efter 2.30 in i första perioden fick Björklövens Zack Palmquist en utvisning, ett läge som Modo tog tillvara på absolut bästa sätt. 21 sekunder in i utvisningen så skickade Henrik Björklund in 1-0 till Modo och stämningen inne i arenan steg ännu mer. Resten av perioden var mer ett ställningskrig mellan lagen och varken Modo eller Björklöven fick till något riktigt tryck. I slutet av den första perioden så fick Björklöven ett ypperligt läge att kvittera matchen men pucken tog i utsidan av nätet istället för i målet. Modo kunde hålla ut perioden ut och ledde med 1-0.

I den andra perioden var det Björklöven som tog över matchen mer och mer. Men även om de hade mer puck och inte tillät Modo att komma till några farliga lägen så hade Modo ändå kontroll på matchen. Men Björklövens övertag i matchen skulle ge resultat och kvitteringen kom 14 minuter in i andra perioden när Hardy Häman Aktell kunde göra 1-1, ett resultat som stod även stod perioden ut.

Om de två första perioderna hade varit lite avvakta från båda lagen så var det full fart i den tredje. Båda lagen skapade farligheter och tryckte på för ett ledningsmål och redan efter 2 minuter i den tredje perioden kunde Olle Liss ge Björklöven ledningen till 2-1 och matchen var nu vänd till bortalagets fördel. Men Modo vek inte ner sig utan fortsatte att sätta press på Björklöven. Men även Björklöven hade chanser att kunna utöka sin ledning under perioden.

När det återstod 9 minuter av matchen så kom så kvittering för Modo när Patrik Karlkvist kunde göra 2-2 och matchen stod nu återigen och vägde. Nu var Modo som drog det längsta strået med ett sent avgörande av Kalle Jellvert som gjorde 3-2 till Modo när det återstod 1.01 av matchen. Björklöven valde då att ta timeout och samla laget för att göra en sista forcering, Joe Cannata i Björklövens mål lämnade även isen för att bortalaget skulle kunna spela med en man mer på isen i slutet av matchen. Detta resulterade dock inte i mer än att Modo kunde göra mål i tom målbur när det återstod 14 sekunder av matchen och 4-2 var ett faktum.

Modo vann matchen och Erik Hanses i Modo målet blev med sina 31 räddningar en viktig pusselbit till hemmalagets seger. Nu skiljer det bara 4 poäng mellan de topplagen så racet om första platsen lever i allra högsta grad.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här