Foto: Bildbyrån

Efter att ha filmat till sig en utvisning i matchen mot Pittsburgh den 14:e Oktober 2019 får nu Minnesota Wilds målvakt Alex Stalock sitt straff. Idag stod det klart att ligan bötfäller målvakten $2000.

Det pågår en ständig debatt angående filmningar i svensk fotboll, och vad som kan göras för att få bort fuskandet. Många experter har länge velat att ligan i efterhand ska kunna bötfälla filmare, något som ännu inte är möjligt i svensk fotboll. NHLs regler tillåter dock detta, och nu bötfälls Wilds målvakt Alex Stalock $2000 enligt regel 64 i NHLs regelbok.

Incidenten inträffade i höstat när Pittsburgh Penguins forward Mark Scheifele knappt vidrörde Stalock, som handlöst föll till isen. Scheifele tilldömdes två minuters utvisning för goaltender interference, men efter att ha kollat på situationen i efterhand straffar ligan Stalock.

I ett pressmeddelande förklarar ligan att regeln är designad för att straffa återfallsförbrytare och spelare som flera gånger förstärker situationer för att få med sig utvisningar. Bötesbeloppet ökas för varje incident, och efter fyra situationer blir även huvudtränaren bötfälld. Detta för att avskräcka spelare från att filma.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här