Foto: Bildbyrån

Både Jonas Johansson och Gustav Lindström startade sina första NHL-matcher i nattens match mellan Buffalo Sabres och Detroit Red Wings. De två före detta lagkamraterna i Almtuna spelade en tuff match där Lindström tillslut stod som segrare.

Jonas Johansson gjorde sin officiella debut redan i onsdags natt när han ersatte Buffalos förstemålvakt Chris Hutton efter att denne släppt in fyra mål i matchen mot Colorado. Johansson fick värsta tankbara start på NHL-karriären, då han släppte in det första skottet som måttades mot honom. Det gick inte bättre i nattens match mot Detroit då Sabres återigen förlorade efter att Johansson släppt in tre mål på 18 skott i hans första NHL-start.

Tränare Ralph Krueger var allt annat än nöjd med lagets insats efter matchen.

”Vi kan absolut inte vara nöjda med att förlora den här matchen”, sa Kreuger efter matchen. ”Vi hade många lägen att göra mål i de två första perioderna, men lyckades inte sätta pucken. Det är de lägena, viljan som krävs för att sätta pucken, som saknades idag, och det är det som gör att vi tillslut förlorar”.

Desto bättre gick debuten för Gustav Lindström, som trots att han gick -1 gjorde en stabil NHL-debut, och blev hyllad av lagkamrat Dylan Larkin efter matchen.

”Bara att komma in omklädningsrummet och se alla le och lyssna på musik, det är fint att se. Vi har en spelare som gör sin första match ikväll och han gör det riktigt bra”, sa Larkin och syftar på Lindström. ”Vi gör en riktig laginsats och alla mår riktigt bra just nu. Nu ska vi bara fortsätta som vi gör”.

Nu hoppas Lindström att få chansen redan på fredag när Red Wings åker till New York för att ta emot Henrik Lundqvists Rangers i anrika Madison Square Garden.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här