Foto: Bildbyrån

Robin Lehners kontrakt med Chicago Blackhawks går ut i sommar. I dagarna har Vezina Trophy-finalisten gått ut i media och hintat om att han inte kommer nöja sig med något mediokert 1-årskontrakt när det är dags för nästa kontraktsskrivning. 

Efter en strålande fjolårssäsong med New York Islanders förväntade sig Lehner och resten av hockeyvärlden att svensken skulle belönas med ett bra betalande långtidskontrakt. Istället skrev han på ett ettårskontrakt med Chicago Blackhawks, och förklarar Lehner att han vill få den respekt han förtjänar.

”Vi får se vad som händer, men jag har skrivit på billiga kontrakt i hela mitt liv”, sa Lehner i en intervju med nhl.com. ”Jag vill inte vara överbetald, men jag vill få den respekt jag tycker att jag förtjänar. Vi får se om det blir så eller ej”.

Lehners lyckade fjolårssäsong har följts upp av en bra säsong även i Blackhawks , med en räddningsprocent på stabila 92.2%. Svensken är också väl medveten om det nuvarande marknaden, och pekar på avsaknaden av stabila förstamålvakter i ligan.

”Den här sommaren är annorlunda än ifjol. Jag har fått ett till års erfarenhet under bältet, och marknaden är mer öppen nu eftersom många lag behöver målvakter”, förklarar Lehner. ”Och det finns inte så många målvakter tillgängliga i nuläget”.

Oavsett vad som händer kan vi räkna med att Robin Lehner har tak över huvudet även nästa år.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här