Foto: Bildbyrån

Trots storspel från Robin Lehner förlorade hans Chicago Blackhawks mot Dallas Stars efter straffläggning, och efter matchen var svensken självkritisk. ”Det är frustrerande, jag är helt enkelt inte bra på [straffar]”. Efter att ha förlorat 22 av 30 straffläggningar är Lehner nu villig att bytas ut inför nästa straffavgörande. 

Robin Lehner och hans Chicago Blackhawks har haft en trevande inledning på NHL-säsongen, men svensken har tidvis varit dominant i kassen. I matchen mot stekheta Dallas Stars stod Lehner för ännu en bra insats när han räddade 40 av 41 skott, i en match som slutade 2-1 efter straffar. En märkbart frustrerad Lehner mötte pressen i den mixade zonen efter ännu en straff-förlust.

”Vi förlorade i ett lotteri, och då vinklas allt negativt”, sa Lehner i omklädningsrummet efter matchen. ”Jag hade en räddningsprocent på 96-98 procent över fyra fem matcher, men vi lyckades inte vinna. Två förluster på straffar och då är jag helt plötsligt den värsta personen i världen – bara på grund av straffarna”’.

Svensken har en poäng när han kritiserar media och supportrar för att snabbt vända kappan efter vinden. Trots storspel har Lehner ofta fått tagit emot kritik när laget förlorat. Samtidigt är målvakten självkritisk och kan till och med tänka sig att bytas ut inför nästa straffläggning om det skulle ge laget en bättre vinstchans.

”Jag vill vinna Stanley Cup, det var därför jag kom hit. Så om tränaren tror det, tycker jag absolut att han ska göra det”, svarade Lehner på frågan hurvida det kan bli aktuellt att byta ut honom inför nästa straffläggning.

”Jag skulle absolut inte bli arg. Jag gör allt för lagets bästa och skulle inte ta det personligt för jag vet att jag är en bra hockeymålvakt. Det har inget med straffar eller frilägen att göra, det är helt enkelt en annan sport”.

Efter matchen uttalade sig svensken på Twitter, där han skämtsamt bad fansen om tips på hur han kan bli bättre på att rädda straffar. Chicago får chansen att ta revansch redan natten till Onsdag, kanske kan supportrarna få honom att bryta förbannelsen tills dess.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här