Det som såg ut att bli en jämn tillställning i Gränbyhallen kom att bli en av säsongens största, om inte den största, förnedringar. Efter en jämn första halva tröck Timrå plattan i mattan och lämnade Almtuna kvar i dammet från Jonathan Dahléns dominans. Timrå står nu på samma poäng som tvåan MODO med tre omgångar kvar av grundserien och Dahlén är tillbaka i toppen av poängligan. Tyvärr för Almtunas del betydde dock förlusten att avslutningen, precis som i fjol, ser ut att bli en pärs. 

Att det kan krävas så lite. Eller ja, i alla fall ser det ut så. Det var länge jämnt skägg mellan tolvan Almtuna och trean Timrå. 1-1 stod sig första perioden ut, och då såg det faktiskt ut att kunna gå hemmalagets väg. Men när Timrås spets väl bestämde sig, då hade Uppsala-laget inte mycket att sätta emot.

Även andra perioden var jämn, trots att Timrå gick ifrån målmässigt. Ja, i alla fall första halvan av perioden var jämn. Sedan blev 1-1 både 1-2 och 1-3.

I tredje rann det sedan bara på. Det var som om gästerna, såklart ledda av poängkungen Jonathan Dahlén, bestämde sig för att ”nej, nu får det vara nog”. Med fyra mål och ett assist mot Almtuna står Dahlén numera på galna – galna! – 73 poäng på 48 matcher. Lägg därtill ett stycke Albin Lundin, Jens Lööke och Sebastian Harmann på spelhumör och du har svaret på varför en match som såg ut att bli jämn rann iväg till 1-11.

Almtuna går mot en pärs
I andra delen av tabellen, närmare bestämt precis över strecket till negativt kval sprattlar Almtuna vidare. Precis som förra året ser det ut att bli en pärs in i det sista. Laget tvingades då kvala efter att ha släppt in mål mot AIK med bara sekunder kvar av sista omgången. Och det var sedan på nåder som man klarade sig kvar i Hockeyallsvenskan. Ska historien upprepas i år? Ja, det kan mycket väl bli så med tanke på att man dessutom har Kristianstad hemma i näst sista omgången.

Och, ja – med tanke på att man klev av isen med elva mål i baken idag.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här