Förra årets vinnare i Hockeyallsvenskan AIK ligger allt jämt sist i serien och krisen blir allt djupare. AIK har därför valt att göra förändringar i ledarstaben och in kommer bland annat Pär Pettersson som är en av landets mest erfarna idrottspsykologer. Anders Gozzi tar även steget ut ur båsen och återgår till att enbart vara sportchef för klubben. 

AIK mötte under söndagen Vita Hästen på bortaplan. Bortalaget tog ledningen i matchen genom Johan Porsberger i första perioden. Men laget skulle likt många andra matcher den här säsongen inte orka hålla uppe spelet och Vita Hästen kunde både kvittera och ta ledningen under andra perioden. AIK gjorde 2-2 i tredje perioden men föll sedan på straffar. I och med förlusten så ligger AIK fortfarande sist i Hockeyallsvenskan.

Detta har fått klubben att agera. Emil Alengård tar klivet upp från klubbens J18 och blir Assisterande tränare till Jussi Salo. Anders Gozzi återgår där med till att enbart vara Sportchef. AIK har även valt att plocka in Tre Kronors tidigare mentala rådgivare Pär Pettersson som ska jobba med laget som grupp men även mycket individuellt med spelarna.

Hockeyallsvenskan tar nu ett uppehåll på en vecka när Tre Kronor ska spela landskamper. Det återstår att se om förändringarna i AIK kan leda till att klubben lyckas vända den negativa trend man befinner sig i.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här