När andra länder valt att avsluta sina säsonger på grund av coronaspridningen så har Ryssland och KHL valt att vänta in i det sista, ligan fortsatte spela längre än andra länder och när ligan pausades var målet att komma igång så fort som möjligt. Men nu har det istället beslutats att ställa in resten av säsongen. 

KHL som hade kommit en bit i sitt slutspel fick bekymmer när Jokerit och Barys Nur-Sultan valde att hoppa av slutspelet på grund av den rådande situationen i världen. KHL har dock hela tiden varit fast beslutna om att slutspelet ska spelas klart. Men nu när viruset inte lugnat ner sig tillräckligt mycket samt efter påtryckningar från främst AK Bars Kazan så har KHL nu istället valt att ställa in säsongen.

– Tyvärr måste vi avsluta säsongen i förtid. Detta beslut var inte lätt. Jag är säker på att alla fans tillsammans med oss ville se en fortsättning på kampen om Gagarin Cup. Men i denna situation är spelarnas och deras nära och kära, klubbmedarbetares hälsa, anställda på idrottsanläggningar och naturligtvis fans mycket viktigare, säger KHL:s ordförande Alexei Morozov till ligans hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här